Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

2011 började Maxie som receptionist på Ohlssons där hon kommunicerade med kunder och kollegor och utförde olika administrativa uppgifter. ”Tiden i receptionen var jättebra. Det var ett väldigt socialt jobb där jag fick möjlighet att lära känna medarbetare från olika avdelningar.”, säger Maxie.

När HR-avdelningen efterfrågade extrahjälp med löneadministration, i form av sammanställning av tider, ställde Maxie upp.

Efter några år dök en halvtidstjänst med fokus på löneadministration upp. Maxie var nyfiken på tjänsten men också osäker på om den passade henne eftersom hon inte hade någon erfarenhet av HR-yrket. Tack vare hennes inställning till att lära sig nya saker och att bygga relationer fick hon tjänsten. Hon jobbade samtidigt kvar i receptionen under den övriga arbetstiden. Idag är hon kvar på HR-avdelningen.

De dagliga uppgifterna består främst av lönehantering, att skriva avtal och andra anställningsrelaterade frågor. Under året har Maxie, genom företagets försorg, avklarat diplomerade utbildningar inom löneadministration.

”Det bästa med arbetet på HR-avdelningen är att det är så varierande. Arbetsdagen består dels av struktur och ordning, dels av sociala kontakter. Jag är glad över att jag fick chansen att börja på avdelningen. Det finns massor av möjligheter när du är öppen för att lära dig nya saker!”, avslutar hon.

Ohlssons 4 Facksbil 5

Tre vanliga myter om återvinning

Det finns många myter om återvinning som inte stämmer. Här är svaren på tre av de vanligaste myterna.

Jord rabatt tips

Gräsrebellen tipsar - jordförbättra rabatten

Det vi ser och njuter av i trädgården är ofta det som finns ovanför jorden och ofta glömmer vi bort det som finns nere i jorden, där rötterna lever. Vår jord har flera viktiga uppgifter, den ska bland annat vara bostad och skafferi för våra växter. Därför är det viktigt att man jordförbättrar rabatterna för att växterna ska trivas och leva länge. En bra jord innehåller jordpartiklar, vatten och luft.

Ohlssons Återvinning Quiz

SVAREN: ÅTERVINNINGSQUIZ

Glad alla hjärtans dag! Här är svaren i vårt återvinningsquiz!

Ohlssons Återvinning Quiz

ÅTERVINNINGSQUIZ

Vem uppvaktar du med din kärlek idag? ❤️ Uppvakta familjen, vännen och kollegan med en gåva som varar längre än choklad och rosor - utmana dem i vårt återvinningsquiz!

Sortering av matavfall

Det här behöver du veta om matavfall

I den här artikeln får du veta mer om matavfall och vad som är bra att tänka på när du sorterar.

Hållbar transport på landsväg

Ohlssons certifierade av Fair Transport

Ohlssons är hållbarhetscertifierade av Fair Transport. Det innebär i praktiken att vi löpande mäter, redovisar och arbetar för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda.

Man i kostym

Koncernchefen: Hållbar avfallshantering gynnar både miljö och ekonomi

Med hållbarhet som ledstjärna hjälper Ohlssons företag, industrier, kommuner och privatpersoner att bli mer hållbara. Företaget bedriver insamling av avfall i 35 kommuner runtom i Sverige och har målet inställt på att bli den ledande aktören inom renhållning. I en artikel i Dagens Industri berättar Christer Ohlsson, koncernchef, mer.

Fyrfackskärl

Återvinningsgraden av hushållsavfall ökar men stor del sorteras fel

Ny statistik från FTI visar att återvinningsgraden av hushållsförpackningar har ökat från 2020 till 2021. Svenskarna sorterar mer än någonsin, men samtidigt är många förpackningar felsorterade. I den här artikeln berättar vi mer.

Peter Johansson

Möt Peter Johansson, kranbilsförare

Peter berättar om det bästa med att jobba som kranbilsförare på Ohlssons.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.