Vårt bidrag till samhället

Förutom att uppmana kunder och leverantörer till ett mer hållbart agerande stödjer vi flera organisationer som alla verkar för ett bättre samhälle.

Välmående medarbetare

Utan våra medarbetare är vi ingenting. Det är därför en självklarhet för oss att investera i våra medarbetares välmående - t.ex. med förmåner som friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och pensionsrådgivning. Våra chaufförer har under året fortbildat sig i Yrkeskompetensbevis (YKB) vilket innebär att de har fått lära sig mer om sparsam körning, ergonomi och hälsa samt trafiksäkerhet och kundfokus.

Det finns goda möjligheter att göra karriär på Ohlssons – oavsett om du arbetar som tjänsteman, chaufför eller maskinist.

 

Färre arbetsskador under 2021

Trenden håller i sig - arbetsskadorna minskar även i år. Under 2021 minskade arbetsskadorna i organisationen med 11 % jämfört med 2020. Färre arbetsskador bidrar till friskare medarbetare och ur en ekonomisk synvinkel bidrar det till minskade kostnader för såväl företaget som den enskilde medarbetaren.

Tillväxt Landskrona

Fler Landskronabor i arbete

Som en del i vårt sociala ansvarstagande samarbetar vi med Tillväxt Landskrona. Aktiebolaget Tillväxt Landskrona ägs av Landskrona Stad som i samverkan med näringslivet arbetar för att fler människor ska komma ut i arbetslivet. Genom detta stärks både det lokala näringslivet och företagens tillväxt. I samband med ett av våra uppdrag, där vi utför en miljömässig återställning av Lundåkradeponin, har vi sysselsatt flera personer från Tillväxt Landskrona. Vi är stolta över att tillsammans kunna bidra till minskad arbetslöshet.

Praktik

Ungdomarna är framtiden

Ohlssons är med i programråden för Tegelbruksskolan i Klippan, Svalöfs Gymnasium i Svalöv och Rönnowska skolan i Helsingborg. Programråden består av representanter från skolan, fackförbund, branschorganisationer och näringslivet. Här medverkar vår HR-chef med inslag från näringslivet och branschen. Varje år får flera ungdomar från gymnasiets årskurs 2 och 3 chansen att praktisera hos oss. Många av dessa praktikanter har efter avslutad utbildning anställts hos oss. Ohlssons har även ett stipendium som delas ut årligen till en elev på Svalöfs Gymnasium för goda insatser.

Guldsponsor till Team Rynkeby och God Morgon Helsingborg

Under 2021 valde vi att stödja Team Rynkeby God Morgon Helsingborg. Genom sponsorskapet kan vi bidra till forskning som gör att fler barn överlever cancer, att färre barn får följdsjukdomar efter lyckad behandling och att cancerdrabbade barn och deras familjer får en ökad livskvalitet.

”Team Rynkeby God Morgon Helsingborg gör ett fantastiskt arbete med sin insamling till Barncancerfonden. Det gör stor skillnad i kampen mot barncancer och det är något vi gärna stödjer.”, säger Märta Bylow, kommunikationschef i Ohlssons Invest AB.

 

Hjärnfonden

Hjärnfonden

Vi stödjer Hjärnfonden, som forskar, engagerar sig och sprider kunskap om sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan. Hjärnfonden fokuserar både på friska och drabbade delar av hjärnan. De forskar om olika sjukdomar och behandlingar för till exempel Alzheimers, ALS och MS, men också med hur du kan minska risken för depression, stress och psykisk ohälsa.

Ta hand om din hjärna med dessa enkla tips

 

  1. FYSISK AKTIVITET
    Motion i minst 30 minuter varje dag, är rekommendationen. Det kan handla om en löprunda, promenad eller styrketräning.

  2. STRESSA NED
    Prioritera återhämtning efter stressiga perioder. Vad som ger bäst avkoppling är individuellt, men några tips är att gå ut i naturen, läsa en bok eller titta på TV. Att umgås med någon du tycker om, träna och varva ned inför att du ska sova är också bra tips.

  3. ÄT HÄLSOSAMT
    Visste du att en fjärdedel av vår energi förbrukas av hjärnan? Genom att äta hälsosamt får hjärnan mer energi och dessutom minskar risken för vissa hjärnsjukdomar. Hälsosam mat enligt Hjärnfonden är t.ex. fisk, grönsaker, skaldjur, kyckling, baljväxter, frukt, nötter och bär. Välj olivolja istället för smör och välj fullkornsprodukter när du ska äta pasta, bröd och ris.

Källa: Hjärnfonden

 

Vi investerar för ett levande föreningsliv

En stor del av den sociala hållbarheten handlar för oss om att stödja föreningar som bidrar till ett levande föreningsliv. Här presenterar vi några av de föreningar som vi valt att sponsra.

 

Huvudpartner till Landskrona BoIS

Landskrona är viktigt för oss på Ohlssons och engagemanget i BoIS ligger oss extra varmt om hjärtat. Nätverket är en viktig del i vårt samarbete med Landskrona BoIS och med det lokala näringslivet. Fotbollen och Landskrona BoIS ger inte bara glädje – det håller samman Landskronaborna och skapar en gemenskap. Vi är stolta över att få bidra till klubben med en lokal prägel och ett stort engagemang för stadens barn och unga.

 Ohlssons sponsrar Skånela IF

Skånela IF

I samband med tillväxten i Stockholm/Mälardalen sponsrar vi under 2021 Skånela IF Handboll. Föreningen bildades 1949 och är Sigtuna kommuns största förening och en av de stora handbollsföreningarna i Sverige. Skånela IF bedriver dessutom handbollsskola för barn 6-8 år och har verksamhet för barn med funktionshinder. På seniorsidan är klubbens målsättning att tillhöra eliten för både dam- och herrlagen. ”Vårt Stockholmskontor ligger i Märsta, så det blir nära för oss att ta oss till Skånelas matcher och nätverksträffar. Klubbnamnet är ju dessutom passande för oss som är ett skåneföretag som etablerar sig i Stockholmsområdet!” säger Mikael Blomqvist, regionchef för Ohlssons i Region Mitt.

 

Möt några av våra kollegor

Maxie1

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Läs mer
Peter Johansson1

Möt Peter Johansson, kranbilsförare

Peter berättar om det bästa med att jobba som kranbilsförare på Ohlssons.

Läs mer
Samra Bekan1

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.

Läs mer
Anders Dyson1

Möt Anders Dyson, KMA-ansvarig

Anders berättar om sitt brinnande intresse för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor och ålderns fördelar.

Läs mer
Vårt Hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet är en del av vår affärsidé. Det ska genomsyra allt vi gör. Här delar vi med oss av några av våra tankar kring hållbarhetsarbetet. 

Läs mer

JAG VILL BLI KONTAKTAD