Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

2011 började Maxie som receptionist på Ohlssons där hon kommunicerade med kunder och kollegor och utförde olika administrativa uppgifter. ”Tiden i receptionen var jättebra. Det var ett väldigt socialt jobb där jag fick möjlighet att lära känna medarbetare från olika avdelningar.”, säger Maxie.

När HR-avdelningen efterfrågade extrahjälp med löneadministration, i form av sammanställning av tider, ställde Maxie upp.

Efter några år dök en halvtidstjänst med fokus på löneadministration upp. Maxie var nyfiken på tjänsten men också osäker på om den passade henne eftersom hon inte hade någon erfarenhet av HR-yrket. Tack vare hennes inställning till att lära sig nya saker och att bygga relationer fick hon tjänsten. Hon jobbade samtidigt kvar i receptionen under den övriga arbetstiden. Idag är hon kvar på HR-avdelningen.

De dagliga uppgifterna består främst av lönehantering, att skriva avtal och andra anställningsrelaterade frågor. Under året har Maxie, genom företagets försorg, avklarat diplomerade utbildningar inom löneadministration.

”Det bästa med arbetet på HR-avdelningen är att det är så varierande. Arbetsdagen består dels av struktur och ordning, dels av sociala kontakter. Jag är glad över att jag fick chansen att börja på avdelningen. Det finns massor av möjligheter när du är öppen för att lära dig nya saker!”, avslutar hon.

fastfruset avfall i kärl

UNDVIK FASTFRUSET AVFALL I KÄRLET I VINTER

Fryser ditt avfall fast i kärlet? Ta gärna del av våra tips!

hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.