Ohlssons 4 Facksbil 5

Tre vanliga myter om återvinning

Det finns många myter om återvinning som inte stämmer. Här är svaren på tre av de vanligaste myterna.

1. "Det spelar ingen roll att jag källsorterar."

Jo det gör det. Allas bidrag gör nytta. Det är viktigt att alla hushåll sorterar sitt avfall för att återvinningssystemet ska fungera och fortsätta utvecklas.

Genom att källsortera kan vi tillsammans spara massor av resurser och minska våra utsläpp. Om alla hushåll skulle återvinna sina kapsyler skulle det räcka till 2200 nya bilkarosser varje år, enligt sopor.nu. 

 

2. "Förpackningarna måste rengöras noga."

Nej, du behöver faktiskt bara tömma förpackningen. Om det inte görs kan det påverka återvinningen eftersom den automatiska sorteringsprocessen för vissa materialslag sorterar förpackningarna efter vikt. 

För att slippa lukt och kladd hemma kan det däremot vara en bra idé att skölja förpackningen.

 

3. "Transporterna skadar miljön mer än vad de gör nytta."

Många tror att transporterna skadar miljön mer än vad återvinning av avfallet gör nytta. Det är fel. Forskningen visar att miljövinsterna från återvinning är större än belastningen från transporterna.

Om alla hushåll i Sverige källsorterade en plastpåse till i månaden skulle våra koldioxidutsläpp minska med 3600 ton. Det är ungefär lika mycket som 1200 bensindrivna bilar släpper ut på ett år.

Däremot arbetar vi ständigt med att minska våra utsläpp genom exempelvis ruttoptimering och eco driving.

hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.