Materialtransport

KUNDCASE: OHLSSONS TAR VID DÄR HAMNEN LOSSAR AV

Hjälp med transporter till och från hamnen? Mellanlagring före eller efter fartygsfrakt? Entreprenadmaskiner för ditt uppdrag med eller utan förare? Landskrona Hamn har länge samarbetat med Ohlssons, som hjälper dig till, från och i hamnen.

– Samarbetet med Ohlssons har pågått under många år. Vi hjälper varandra med olika tjänster och delar inställningen om att arbeta för ett mer levande Landskrona, säger Henrik Wretling Stadler, VD på Landskrona Hamn.

Mellanlagring, återvinning och transporter

En kran som lossar spannmål från ett fartyg och placerar det på Ohlssonsbilens flak. Mellanlagring av material i Ohlssons lokaler under vintern. Bulkmaterial som faller utanför vid lastning, som Ohlssons sedan samlar upp och kör till återvinning. Slamsugningsbilar som suger upp och återvinner olja från fartygen. Listan kan göras lång - Ohlssons hjälper dig med det mesta inom lagring, återvinning och transporter. 

Entreprenadmaskiner för dina utmaningar

Vid behov kan du hyra in entreprenadmaskiner – med eller utan förare. Dumprar, grävmaskiner, hjullastare… dina behov sätter gränserna.

Rent och fint på kajen när du lastat färdigt

Oavsett vad som lastas eller lossas måste vi hjälpas åt för att hålla rent i hamnen.

- För göra fartygen redo inför nästa uppdrag suger vi ibland rent båtarnas lastutrymmen med slamsugare. Vi utför maskinsopning efter att fartyget har lämnat kajen. Det är en tjänst som uppskattas av många av hamnens kunder, säger Roger Kovacek, affärsområdeschef entreprenad, Ohlssons AB.

Verkstad med flexibla öppettider och tvätthall längs med E6:an

Ett annat bolag i Ohlssons-koncernen är Exellent Syd AB. Bolaget har en av sina verkstäder i Landskrona och hyr även ut tunga fordon, främst i form av renhållningsbilar. En populär tjänst som ligger utmed E6:an i höjd med Helsingborg är den miljöklassade tvätthallen.

Verkstaden ligger däremot bara ett stenkast från hamnen och har öppet till klockan ett på natten måndag – torsdag.

– Vi hjälper många lastbilar som är på väg till och från hamnen. Det är enkelt att svänga inom vår verkstad för att få hjälp med diverse servicearbeten, säger Esad Skrijelj, VD på Exellent Syd.

En färgstark partner med ett globalt miljöansvar

Precis som i Landskrona hamn har hållbarhet en central roll på Ohlssons, som är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och 14001. Företaget arbetar även aktivt med tjänster, körteknik och återvinning med hänsyn till natur och miljö.

Några av de tjänster som Ohlssons hjälper till med i hamnen

  • Mellanlagring
  • Transport
  • Återvinning
  • Entreprenadmaskiner med eller utan förare
  • Maskinsopning och slamsugning
  • Verkstadstjänster
  • Tvätthall (Helsingborg
hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.