Ha Llbar Sa Kerhetshanetering La R Dig Mer

Hållbar sekretesshantering: Så undviker du att känsligt material hamnar i fel händer

Alla organisationer har olika typer av känsligt material. Det kan handla om allt från resultatrapporter och strategier till kundinformation och kreditkort. Med den ständigt aktuella GDPR-lagen gäller det dessutom att se till att dokument med personuppgifter hanteras på rätt sätt. Ta del av vår återvinningsexpert Lindas artikel där hon berättar mer om hur du kan tänka för att undvika att känsliga dokument hamnar i fel händer.

Säker förvaring
Har ditt företag koll på hur det känsliga materialet som ska slängas förvaras? Kanske slängs det idag i den vanliga papperskorgen eller i pappersåtervinningen? För att undvika att det hamnar i fel händer krävs en säker förvaring.

En säkrare lösning är att strimla sönder de känsliga dokumenten. Det garanterar ju att dokumenten förstörs. Men hur många gånger har du inte spenderat alldeles för mycket tid framför den långsamma dokumentförstöraren?

Istället för att spendera värdefull tid med att strimla tjocka pappersbuntar och kreditkort, är ett sekretesskärl ett utmärkt alternativ.

Sekretesskärlet är utrustat med ett lås och en inkastlucka för enkel inkastning av känsliga dokument som ska slängas.

Säker destruktion
När kärlet är fullt transporteras det på ett säkert sätt till anläggningen där det destrueras. Självklart utfärdas även ett destruktionsintyg.

Från känsligt material, tillbaka in i kretsloppet
Vid en destruktion tuggas materialet sönder till små, små bitar. Därefter återvinns det och hamnar återigen i det cirkulära kretsloppet. Tack vare återvinningen sparar vi energi och råvara samt minskar koldioxidutsläppen.

Visste du till exempel att papper kan återvinnas upp till 7 gånger? För varje ton återvunnet papper sparar vi 14 träd.

Vi levererar sekretesskärl till dig!
Välkommen att höra av dig till oss för att ta del av våra lösningar med sekretesskärl.

hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.