Ohlssons AB Fyrfackskärl Kungälv

Nytt uppdrag för Kungälvs kommun startar på måndag

Den 5 februari startar vårt nya uppdrag med insamling av förpackningsmaterial från villor och småhus i Kungälvs kommun.

Under januari har kommunen placerat ut nya fyrfackskärl till kommunens villor och småhus. I kärlen blir det enkelt att sortera pappersförpackningar, plastförpackningar, färgade och ofärgade glasförpackningar. Metallförpackningar ska sorteras i en separat behållare som ställs ut på tömningsdagen.

Första tömningen av de nya kärlen sker under februari och vi som ansvarig entreprenör är redo att starta uppdraget:

”Vi är tacksamma för förtroendet från Kungälvs kommun att utföra insamlingen och ser framemot uppdraget. Nu är vi förväntansfulla inför ett bra samarbete med invånarna i Kungälv”, säger Niclas Ericzon, regionchef i region mitt på Ohlssons AB.

Även Dan Gorga, miljöingengör på Kungälvs kommun är förväntansfull:

”Vi är förväntansfulla av att komma i gång med fastighetsnära insamling av förpackningar för hushåll i Kungälv. Det har många väntat på och det känns tryggt att det är Ohlssons AB som har stor erfarenhet som hjälper oss med insamlingen.”, säger Dan.

Samtlig information om den fastighetsnära insamlingen av förpackningsavfall finns på kommunens hemsida, kungalv.se.

Insamlingen av förpackningsavfall i fyrfackskärl är ett viktigt steg för att öka återvinningsgraden i kommunen. Genom att göra det lättare att sortera förpackningar nära hemmet hoppas både Kungälvs kommun och Ohlssons på att minska avfallsmängderna som går till förbränning och öka återvinningen.

”I dagsläget bedriver vi tömning av fyrfackskärl i ett 20-tal kommuner. Med vår långa erfarenhet av fyrfackskärl ser vi framemot att bidra till en effektiv och hållbar avfallshantering i regionen”, säger Niclas Ericzon.