Ha Llbar Sa Kerhetshanetering La R Dig Mer

Hållbar sekretesshantering: Så undviker du att känsligt material hamnar i fel händer

Alla organisationer har olika typer av känsligt material. Det kan handla om allt från resultatrapporter och strategier till kundinformation och kreditkort. Med den ständigt aktuella GDPR-lagen gäller det dessutom att se till att dokument med personuppgifter hanteras på rätt sätt. Ta del av vår återvinningsexpert Lindas artikel där hon berättar mer om hur du kan tänka för att undvika att känsliga dokument hamnar i fel händer.

Säker förvaring
Har ditt företag koll på hur det känsliga materialet som ska slängas förvaras? Kanske slängs det idag i den vanliga papperskorgen eller i pappersåtervinningen? För att undvika att det hamnar i fel händer krävs en säker förvaring.

En säkrare lösning är att strimla sönder de känsliga dokumenten. Det garanterar ju att dokumenten förstörs. Men hur många gånger har du inte spenderat alldeles för mycket tid framför den långsamma dokumentförstöraren?

Istället för att spendera värdefull tid med att strimla tjocka pappersbuntar och kreditkort, är ett sekretesskärl ett utmärkt alternativ.

Sekretesskärlet är utrustat med ett lås och en inkastlucka för enkel inkastning av känsliga dokument som ska slängas.

Säker destruktion
När kärlet är fullt transporteras det på ett säkert sätt till anläggningen där det destrueras. Självklart utfärdas även ett destruktionsintyg.

Från känsligt material, tillbaka in i kretsloppet
Vid en destruktion tuggas materialet sönder till små, små bitar. Därefter återvinns det och hamnar återigen i det cirkulära kretsloppet. Tack vare återvinningen sparar vi energi och råvara samt minskar koldioxidutsläppen.

Visste du till exempel att papper kan återvinnas upp till 7 gånger? För varje ton återvunnet papper sparar vi 14 träd.

Vi levererar sekretesskärl till dig!
Välkommen att höra av dig till oss för att ta del av våra lösningar med sekretesskärl.

DSC065701

Minskat klimatavtryck och optimerat produktionsflöde hos tillverkningsindustri

I den här artikeln berättar vi om en av våra kunder, en tillverkningsindustri som minskade sitt klimatavtryck och optimerade sitt produktionsflöde tack vare en ordentlig genomlysning av avfallsflödet i form av hållbar rådgivning.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.

Farligtavfall Ohlssons

Farligt avfall: det behöver du veta!

Under 2020 ökade kraven på rapportering och spårbarhet av farligt avfall. Dessutom ska det farliga avfallet hanteras, förvaras och transporteras korrekt för att inte utsätta människor och miljö för fara. I den här artikeln berättar vi mer!

Materialtransport

KUNDCASE: OHLSSONS TAR VID DÄR HAMNEN LOSSAR AV

Hjälp med transporter till och från hamnen? Mellanlagring före eller efter fartygsfrakt? Entreprenadmaskiner för ditt uppdrag med eller utan förare? Landskrona Hamn har länge samarbetat med Ohlssons, som hjälper dig till, från och i hamnen.

Kunskapsportal Tips Så Avfallsoptimerar Du

TIPS: SÅ AVFALLSOPTIMERAR DU PÅ JOBBET

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?