Materialtransport

KUNDCASE: OHLSSONS TAR VID DÄR HAMNEN LOSSAR AV

Hjälp med transporter till och från hamnen? Mellanlagring före eller efter fartygsfrakt? Entreprenadmaskiner för ditt uppdrag med eller utan förare? Landskrona Hamn har länge samarbetat med Ohlssons, som hjälper dig till, från och i hamnen.

– Samarbetet med Ohlssons har pågått under många år. Vi hjälper varandra med olika tjänster och delar inställningen om att arbeta för ett mer levande Landskrona, säger Henrik Wretling Stadler, VD på Landskrona Hamn.

Mellanlagring, återvinning och transporter

En kran som lossar spannmål från ett fartyg och placerar det på Ohlssonsbilens flak. Mellanlagring av material i Ohlssons lokaler under vintern. Bulkmaterial som faller utanför vid lastning, som Ohlssons sedan samlar upp och kör till återvinning. Slamsugningsbilar som suger upp och återvinner olja från fartygen. Listan kan göras lång - Ohlssons hjälper dig med det mesta inom lagring, återvinning och transporter. 

Entreprenadmaskiner för dina utmaningar

Vid behov kan du hyra in entreprenadmaskiner – med eller utan förare. Dumprar, grävmaskiner, hjullastare… dina behov sätter gränserna.

Rent och fint på kajen när du lastat färdigt

Oavsett vad som lastas eller lossas måste vi hjälpas åt för att hålla rent i hamnen.

- För göra fartygen redo inför nästa uppdrag suger vi ibland rent båtarnas lastutrymmen med slamsugare. Vi utför maskinsopning efter att fartyget har lämnat kajen. Det är en tjänst som uppskattas av många av hamnens kunder, säger Roger Kovacek, affärsområdeschef entreprenad, Ohlssons AB.

Verkstad med flexibla öppettider och tvätthall längs med E6:an

Ett annat bolag i Ohlssons-koncernen är Exellent Syd AB. Bolaget har en av sina verkstäder i Landskrona och hyr även ut tunga fordon, främst i form av renhållningsbilar. En populär tjänst som ligger utmed E6:an i höjd med Helsingborg är den miljöklassade tvätthallen.

Verkstaden ligger däremot bara ett stenkast från hamnen och har öppet till klockan ett på natten måndag – torsdag.

– Vi hjälper många lastbilar som är på väg till och från hamnen. Det är enkelt att svänga inom vår verkstad för att få hjälp med diverse servicearbeten, säger Esad Skrijelj, VD på Exellent Syd.

En färgstark partner med ett globalt miljöansvar

Precis som i Landskrona hamn har hållbarhet en central roll på Ohlssons, som är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och 14001. Företaget arbetar även aktivt med tjänster, körteknik och återvinning med hänsyn till natur och miljö.

Några av de tjänster som Ohlssons hjälper till med i hamnen

  • Mellanlagring
  • Transport
  • Återvinning
  • Entreprenadmaskiner med eller utan förare
  • Maskinsopning och slamsugning
  • Verkstadstjänster
  • Tvätthall (Helsingborg
Benny Jeanette Jim

Därför är Osby Sveriges bästa avfallskommun 2022

Osby Kommun har av Avfall Sverige utsetts till årets avfallskommun 2022. I Osby och Östra Göinge är det ÖGRAB som ansvarar för kommunernas renhållningsskyldighet. ÖGRABs entreprenör för avfallsinsamlingen är Ohlssons. I den här artikeln berättar Benny och Jeanette som sköter driften, chauffören Jim och ÖGRABs vd Per om hur man blir Sveriges bästa avfallskommun.

J 1

Möt Landskronas liftdumperdrottning Josefine

Lär känna en av #ohlssonskollegor, Josefine. Hon delar med sig av det bästa med att arbeta som liftdumperchaufför, varför hon valde att söka in på transportgymnasiet och hur det är att vara kvinna i en traditionellt mansdominerad bransch.

DSC065701

Minskat klimatavtryck och optimerat produktionsflöde hos tillverkningsindustri

I den här artikeln berättar vi om en av våra kunder, en tillverkningsindustri som minskade sitt klimatavtryck och optimerade sitt produktionsflöde tack vare en ordentlig genomlysning av avfallsflödet i form av hållbar rådgivning.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.

Farligtavfall Ohlssons

Farligt avfall: det behöver du veta!

Under 2020 ökade kraven på rapportering och spårbarhet av farligt avfall. Dessutom ska det farliga avfallet hanteras, förvaras och transporteras korrekt för att inte utsätta människor och miljö för fara. I den här artikeln berättar vi mer!

Ha Llbar Sa Kerhetshanetering La R Dig Mer

Hållbar sekretesshantering: Så undviker du att känsligt material hamnar i fel händer

Alla organisationer har olika typer av känsligt material. Det kan handla om allt från resultatrapporter och strategier till kundinformation och kreditkort. Med den ständigt aktuella GDPR-lagen gäller det dessutom att se till att dokument med personuppgifter hanteras på rätt sätt. Ta del av vår återvinningsexpert Lindas artikel där hon berättar mer om hur du kan tänka för att undvika att känsliga dokument hamnar i fel händer.

Kunskapsportal Tips Så Avfallsoptimerar Du

TIPS: SÅ AVFALLSOPTIMERAR DU PÅ JOBBET

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?