Ohlssons nytt kontor i landskrona

Ohlssons investerar i nytt Landskronakontor

Som en del av Ohlssons tillväxtresa tas idag första spadtaget till det som ska bli Ohlssons nya kontor i Landskrona.

På plats är Christer Ohlsson, koncernchef Ohlssons Invest AB, Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona Stad, Hans-Gösta Hansson, beställarombud, Annette Sergel, arkitekt Magasin A, samt Viktor Lennartsson, projektchef Byggmästar’n i Skåne.

Det nya kontoret kommer att anslutas till den befintliga byggnaden som idag står på Varvsvägen 91 i Landskrona. Att kontoret byggs i Landskrona var ett självklart val för bolaget.

- Landskrona Stad fortsätter att utvecklas positivt och vi vill vara en del av den utvecklingen. Samtidigt har staden en mycket attraktiv placering i Skåne som vi värdesätter, säger Christer Ohlsson, koncernchef i Ohlssons Invest AB.

Att Ohlssonskoncernen, med strax över 600 medarbetare, väljer att expandera i just Landskrona välkomnas av Landskrona Stad.

- Ohlssons är ett stort och viktigt företag för Landskrona. Det är med glädje vi ser att bolaget fortsätter att växa och att man gör det på sin hemmaplan. Det är en viktig pusselbit i vårt arbete att göra Landskrona till en stark stad på egna ben, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona Stad.

Kontoret byggs på tomten för det befintliga huvudkontoret och de två kontoren kommer att anslutas med en glasbro. Den nya byggnaden, med en yta på ca 1 500 kvm, har designats av arkitekterna Magasin A med Annette Sergel i spetsen och kommer byggas av Byggmästar’n i Skåne.

- Vi har under de senaste åren utfört ett par projekt tillsammans med Ohlssons med ett bra samarbete. Vi är stolta över att få förtroendet igen när Ohlssons nu ska bygga ett nytt kontor i Landskrona, säger Viktor Lennartsson, projektchef, Byggmästar’n i Skåne.

Ohlssons-koncernen växer i snabb takt. Bara under det senaste året har koncernen kammat hem flera nya uppdrag, såväl i Västra Götaland och Halland som i Stockholm och Mälardalen. Koncernen har även vuxit inom nya områden och bland annat förvärvat ÖMAB – Örestads Markentreprenad AB. Med den starka tillväxten följer också nya möjligheter.

- Tanken är att samla våra övergripande resurser i Landskrona. Vi skapar dessutom lediga kontorsplatser så att kollegor från andra kontor enkelt kan besöka huvudkontoret, säger Christer Ohlsson, koncernchef i Ohlssons Invest AB.

Planerad inflyttning är beräknad augusti 2022.

För pressmaterial, klicka här.