Ohlssons Vinner Renhållningsuppdrag I Bjuv Åstorp

Nytt uppdrag för NSR i Bjuv och Åstorp

Nu står det klart att Ohlssons la det vinnande anbudet på Nordvästra Skånes Renhållnings ABs upphandling i kommunerna Bjuv och Åstorp.

Uppdraget startar den 30 oktober 2023 och pågår till och med 2030, med möjlighet till förlängning.

Lyckat samarbete fortsätter

Ohlssons har ansvarat för renhållningsentreprenaden sedan 2014 och nu löper alltså uppdraget på i minst 8 år till.

”Vi har haft ett bra samarbete med NSR under hela uppdragstiden och är därför glada över att få fortsätta arbeta för  invånarna i Bjuv och Åstorp tillsammans med NSR i fler år framöver.”, säger Linn Modig, driftschef på Ohlssons AB.

Cirkulär ekonomi i fokus

I uppdraget ingår tömning av fyrfackskärl från villahushåll samt mat-, rest- och förpackningsavfall från flerfamiljsbostäder. Förpackningarna återvinns sedan i högsta möjliga grad och blir till nya produkter. På så sätt sparar vi både energi och råvara till skillnad från att producera nytt.

Matavfallet körs till NSR:s återvinningsanläggning, där företaget Biond omvandlar det till biogas som sedan blir drivmedel till bland annat bussar och bilar. Uppdraget innefattar även tömning av trädgårdsavfall som efter insamling behandlas på NSR:s anläggning och återförs till kretsloppet.

”Både NSR och Ohlssons jobbar aktivt med att minska vårt klimatavtryck. Genom det här uppdraget säkerställer vi en bra återvinning i kommunerna även i fortsättningen”, säger Niclas Ericzon, affärsområdeschef renhållning syd, Ohlssons AB.  

 

Om Ohlssons

Ohlssons har lång erfarenhet av insamling av hushållsavfall och har idag renhållningsuppdrag i ett 30-tal kommuner runtom i Sverige. Med huvudkontor i Landskrona och regionkontor i bland annat Helsingborg och Klippan är företaget väletablerat i Skåne.

Om NSR

NSR (Nordvästra Skånes Renhållnings AB) har det kommunala renhållningsansvaret för de drygt 266 000 invånare som bor i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm.