Vivab Oktober

Nu startar renhållningsuppdraget i Varberg Falkenberg

Från och med måndag, 4 oktober, är vi Vivabs nya entreprenör för hämtning av hushållsavfall i Varberg och Falkenberg. Det handlar om sammanlagt 45 000 adresser.

— Det känns bra att ha tecknat avtal med en erfaren entreprenör och att vi nu kör igång. Vi har haft ett gott samarbete med Ohlssons inför bytet, allt för att det ska gå så smidigt som möjligt, säger Johan Fälth avfallschef, Vivab.

De flesta kunder ska inte märka av bytet alls. Men i samband med bytet är det några hushåll som får ändrad hämtningsdag. Dessa kunder får sms-information i förväg. 

—  Äntligen kör vi igång samarbetet med Vivab. Det är viktigt för oss att vi får en bra och trygg övergång för kunderna. Vi ser fram emot att tillsammans med invånarna i Varberg och Falkenberg skapa mer hållbara kommuner, säger Mark Åslin, driftschef i Halland, Ohlssons AB.

Hållbarhet i fokus

Ohlssons har lång erfarenhet av insamling av hushållsavfall och har idag renhållningsuppdrag i över 30 kommuner runtom i Sverige. Renhållningsfordonen kommer att drivas på fossilfritt drivmedel eller biogas. Biogasen produceras av matavfallet som kunderna sorterar ut.

Vivab, Vatten och miljö i Väst, är ett kommunalt bolag som på uppdrag av kommunerna i Falkenberg och Varberg ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning. När kunderna sorterar rätt blir matavfallet till biogas, det brännbara grovavfallet minskar och förpackningarna hamnar på återvinningsstationen och kan återvinnas. Vivab – med hjärta för en hållbar framtid. Tillsammans gör vi det möjligt!