Anders Dyson

Möt Anders Dyson, KMA-ansvarig

Anders berättar om sitt brinnande intresse för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor och ålderns fördelar.

Efter några år på Öresundsvarvet i Landskrona som skeppsbyggare, följt av FN-tjänst i två bataljoner, inledde Anders karriären i återvinningsbranschen. Han har arbetat som chaufför, transportledare, och platschef. Idag är han KMA-ansvarig.

”Under åren som jag arbetat inom återvinningsbranschen har min tro på ett hållbart samhälle stärkts. Miljö, kvalitet och arbetsmiljö ligger därför mig varmt om hjärtat.” säger han.

Under de senaste 30 åren är det dessa frågor han har fördjupat sig i.

”På mina första arbetsplatser fanns det knappt något arbetsmiljötänk. Sedan dess har jag varit med och utvecklat många företags arbete med KMA-frågor. Jag är glad över att området har utvecklats till det bättre genom åren.”, säger han.

Som KMA-ansvarig säkerställer Anders bland annat att vårt ledningssystem fungerar och tar hand om ISO-revisioner. Men han menar också att det innefattar verksamheten i stort:

”I kvalitetsarbetet sätts kunden i fokus, miljöarbetet syftar till att minska vårt klimatavtryck och arbetet med arbetsmiljö handlar om att våra medarbetare ska vara trygga och må bra. Det kan låta klyschigt - men jag brinner verkligen för att arbeta med dessa frågor.”

Ett viktigt verktyg för att kunna arbeta effektivt med detta är ledningssystemet. ”Ett ledningssystem är otroligt viktigt för verksamheten. I Ohlssons fall blir det allt viktigare ju mer vi utökar verksamheten, både geografiskt och fysiskt.”, utvecklar han.

Organisationen har inte bara nytta av hans KMA-kunskaper. Att Anders har en lång arbetslivserfarenhet är ett enormt stöd i organisationen. Vissa säger att ålder bara är en siffra. Absolut, så är det kanske. Men i Anders fall är den siffran både till hans och Ohlssons fördel. För vilken 30-åring har över 45 års arbetslivserfarenhet?

”I många fall betraktas man i min ålder tyvärr som mindre attraktiv på arbetsmarknaden. Ohlssons såg däremot min mångåriga erfarenhet som en tillgång.”, säger Anders.

Ohlssons strävar efter att ha en bra variation av olika åldrar och erfarenheter för att vara fortsatt konkurrenskraftiga på marknaden. Samarbetet mellan olika generationer borgar för innovation och utveckling. Det är en inställning som vi är nöjda och stolta över.

Ohlssons 4 Facksbil 5

Tre vanliga myter om återvinning

Det finns många myter om återvinning som inte stämmer. Här är svaren på tre av de vanligaste myterna.

Jord rabatt tips

Gräsrebellen tipsar - jordförbättra rabatten

Det vi ser och njuter av i trädgården är ofta det som finns ovanför jorden och ofta glömmer vi bort det som finns nere i jorden, där rötterna lever. Vår jord har flera viktiga uppgifter, den ska bland annat vara bostad och skafferi för våra växter. Därför är det viktigt att man jordförbättrar rabatterna för att växterna ska trivas och leva länge. En bra jord innehåller jordpartiklar, vatten och luft.

Ohlssons Återvinning Quiz

SVAREN: ÅTERVINNINGSQUIZ

Glad alla hjärtans dag! Här är svaren i vårt återvinningsquiz!

Ohlssons Återvinning Quiz

ÅTERVINNINGSQUIZ

Vem uppvaktar du med din kärlek idag? ❤️ Uppvakta familjen, vännen och kollegan med en gåva som varar längre än choklad och rosor - utmana dem i vårt återvinningsquiz!

Sortering av matavfall

Det här behöver du veta om matavfall

I den här artikeln får du veta mer om matavfall och vad som är bra att tänka på när du sorterar.

Hållbar transport på landsväg

Ohlssons certifierade av Fair Transport

Ohlssons är hållbarhetscertifierade av Fair Transport. Det innebär i praktiken att vi löpande mäter, redovisar och arbetar för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda.

Man i kostym

Koncernchefen: Hållbar avfallshantering gynnar både miljö och ekonomi

Med hållbarhet som ledstjärna hjälper Ohlssons företag, industrier, kommuner och privatpersoner att bli mer hållbara. Företaget bedriver insamling av avfall i 35 kommuner runtom i Sverige och har målet inställt på att bli den ledande aktören inom renhållning. I en artikel i Dagens Industri berättar Christer Ohlsson, koncernchef, mer.

Fyrfackskärl

Återvinningsgraden av hushållsavfall ökar men stor del sorteras fel

Ny statistik från FTI visar att återvinningsgraden av hushållsförpackningar har ökat från 2020 till 2021. Svenskarna sorterar mer än någonsin, men samtidigt är många förpackningar felsorterade. I den här artikeln berättar vi mer.

Peter Johansson

Möt Peter Johansson, kranbilsförare

Peter berättar om det bästa med att jobba som kranbilsförare på Ohlssons.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.