Christer Ohlsson lämnar VD-post på Ohlssons AB

Nya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons AB

21 år efter att Ohlssons AB grundades av Christer Ohlsson lämnar han nu över stafettpinnen som VD för att kunna fokusera fullt ut på att ta Ohlssons Invest AB till nya höjder.

- Ohlssons-koncernen har efter drygt 20 års verksamhet skapat en stark och stabil position på marknaden. Vårt varumärke är idag ett välkänt inslag i miljön och jag är stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, säger Christer Ohlsson.

För att ge utrymme till fortsatt utveckling kommer Ohlssons AB att förstärka organisationen på ett flertal positioner. Som ett led i denna organisationsförstärkning övergår Christer Ohlsson till att anta utmaningen som koncernchef och VD i Ohlssons Invest AB.

Ska lyfta koncernen till nästa nivå
- Jag brinner för koncernens samtliga bolags utveckling och kommer att vara ytterst engagerad och delaktig i vår utveckling även i framtiden. Jag hoppas och tror att denna satsning kommer att bidra till fortsatt expansion och stärkt marknadsposition inom samtliga verksamhetsområden, säger Christer Ohlsson.

Ohlssons Invest AB är moderbolag till samtliga dotterbolag i koncernen. Moderbolaget ägs i sin helhet av Christer Ohlsson. Även Per-Johan Olsson, som jobbat vid Christer Ohlssons sida i 18 år som ekonomichef, kommer att övergå till Ohlssons Invest AB i rollen som övergripande finanschef. Christer Ohlssons huvudansvar blir att utveckla och samordna koncernens verksamheter med utgångspunkt från Landskrona.

- Jag kommer även i fortsättningen att sitta som styrelsens ordförande i samtliga koncernbolag, men lämnar varmt över stafettpinnen som VD för Ohlssons AB till Kjellåke Fyrgård, säger Christer Ohlsson.

Han tar över VD-posten
Ny VD för Ohlssons AB blir Kjellåke Fyrgård, som under många år har bidragit med utbildning av ledare i bolaget. Han har en gedigen bakgrund inom säljande, säljledande och VD-befattningar i bilbranschen och har i många år arbetat som konsult, bland annat till Ohlssons AB. Kjellåke Fyrgård påbörjar sin tjänst 2019-09-16 och kommer att utgå från Ohlssons ABs kontor i Helsingborg.