hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

1. Se över den befintliga avfallshanteringen. Slänger ni mycket i brännbart som egentligen skulle kunna materialåtervinnas? Be kollegorna att lista de saker som de ofta slänger, allt från kontorspapper till emballage, och se till att ni har möjlighet att återvinna så många fraktioner som möjligt.

2. Har ni en behållare på varje plats där avfall uppkommer? Sannolikheten att ett material sorteras korrekt och återvinns är störst om det kan sorteras på plats, redan när det uppkommer. Ett kärl för återvinning av kontorspapper bredvid kontorets skrivare är ett exempel på ett bra första steg. Ett annat exempel är att se till att ni kan sortera matavfall, take away-förpackningar av papper eller plast och konservburkar i lunchrummet. 

3. Hur hanterar ni ert farliga avfall? Har ni rätt förvaring? Rapporterar ni till Naturvårdsverket? Korrekt hantering av farligt avfall är viktigt inte bara ur ett cirkulärt perspektiv, utan även ur ett säkerhetsmässigt perspektiv. Fråga den som är säkerhetsansvarig hos er, eller hör av dig till Ohlssons så hjälper vi till. 

fastfruset avfall i kärl

UNDVIK FASTFRUSET AVFALL I KÄRLET I VINTER

Fryser ditt avfall fast i kärlet? Ta gärna del av våra tips!

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.