Hållbar transport på landsväg

Ohlssons certifierade av Fair Transport

Ohlssons är hållbarhetscertifierade av Fair Transport. Det innebär i praktiken att vi löpande mäter, redovisar och arbetar för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda.

Åkerinäringen fyller en viktig funktion i samhället och efterfrågan på transporter förväntas att med tiden  fortsätta öka. Därför har transportföretagen ett stort ansvar när det gäller såväl miljömässig som social hållbarhet.

Just hållbarhet är en stor del av Ohlssons affärsidé. Vi är sedan många år tillbaka ISO-certifierade i miljö, kvalitet och arbetsmiljö. Certifieringen i Fair Transport är en naturlig fortsättning på hållbarhetsarbetet som är i ständig utveckling.

Fair Transport som är Sveriges hållbarhetscertifiering för godstransporter grundades för att belysa transportsektorns pågående förändringsarbete och bidra till en trygg och långsiktigt hållbar framtid. Certifieringen säkerställer att företag inom åkerinäringen tar sitt ansvar och uppfyller högt uppsatta krav gällande klimat och miljö, trafiksäkerhet och socialt ansvarstagande. 

För att säkerställa att kraven uppfylls mäter och rapporterar de certifierade företagen regelbundet in verksamhetsdata som redovisas. De redovisade siffrorna genomgår i sin tur en oberoende tredjepartsgranskning. Detta leder i sin tur till att köpare och säljare tillsammans kan skapa en transportnäring som är ansvarsfull, tillförlitlig och långsiktigt hållbar.

I praktiken innebär certifieringen att Ohlssons löpande mäter och redovisar arbetet för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda. Vårt hållbarhetsarbete är ett ständigt pågående arbete och vi nöjer oss givetvis inte här.

Läs mer om Fair Transport och vår certifiering

Läs mer om våra certifikat

hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.