Peter Johansson

Möt Peter Johansson, kranbilsförare

Peter berättar om det bästa med att jobba som kranbilsförare på Ohlssons.

Peter kastade studentmössan i luften och Ohlssons fångade den. Kort efter att han tagit examen från fordonsgymnasiet satte sig Peter i en liftdumper och började köra för Ohlssons. När han hade kört dumpern ett tag kände han att han var redo för en ny utmaning. Han frågade sin chef om det fanns några andra möjligheter inom företaget, och det visade sig att det fanns en lastväxlare som han kunde få köra. Så började Peters karriärväg på Ohlssons. 12 år och många fordon senare kör han kranbil och trivs som fisken i vattnet.

Vad är det bästa med att jobba på Ohlssons då? "Ingen dag är den andra lik" säger Peter och förklarar att det är de dagliga utmaningarna som gör jobbet extra roligt. Det krävs både problemlösning och en positiv attityd för att hjälpa kunden med allt från lyft av tunga föremål till finare anläggningsjobb. Eller som på bilden ovan - där han fått i uppdrag att ta upp tång från Landskrona hamn.

"När du går till jobbet och kan alla arbetsuppgifter helt utantill, då är det dags att ta sig an en ny utmaning. Det kan handla om något så enkelt som att lägga till en arbetsuppgift till dina nuvarande uppgifter, eller så kollar man om det finns andra karriärvägar inom bolaget."

hållbart företag

SÅ KAN DITT FÖRETAG BLI MER HÅLLBART

Hållbarhet och cirkulär ekonomi ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vår kärnverksamhet. Här delar vi med oss av några enkla tips på hur just din verksamhet kan bli mer hållbar. Hur många har du koll på?

fyrafackskärl lifehacks

3 LIFEHACKS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer våra bästa tips för dig som har fyrfackskärl!

Därför ska du återvinna

Därför ska du återvinna

Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ned av naturen? Och efter så många år återstår det fortfarande skadliga mikrobitar av plasten. I den här artikeln får du svar på varför du ska återvinna.

Maxie

Möt Maxie Apel, HR- och löneadministratör

Maxie berättar om sin resa på Ohlssons och det bästa med att arbeta som HR-och löneadministratör.

Samra Bekan

Möt Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra berättar om sin resa på Ohlssons - från receptionist till uthyrningsansvarig.