Att jobba på Ohlssons innebär att man är en del av ett team som gemensamt står bakom företagets motto om ordning och reda, hela vägen. Vi är ett hängivet team av yrkesmänniskor som alltid tänker på detaljerna och inte lämnar något åt slumpen. Hela personalen drivs av en passion för sitt arbete och vårt gemensamma globala miljöansvar.

Många karriärvägar

Vi har många typer av fordon och ännu fler typer av tjänster. Hos oss får du möjligheten att växa - både i din karriär och som människa. Oavsett om du är chaufför eller tjänsteman finns det för det mesta nya vägar att gå för den som är nyfiken och vill utvecklas. För dig som vill göra karriär på Ohlssons är möjligheterna stora.

Samra Bekan, uthyrningsansvarig

Samra Bekan

Samra började i Ohlssons reception i Landskrona 2005. Vad som började som ett semestervikariat blev till fast anställning. Under tiden hon arbetade i receptionen fick hon hjälpa till med att ta hand om koordineringen av spol- och slambilar, något hon tyckte var spännande och utvecklande eftersom hon aldrig hade arbetat med det tidigare. Tack vare att de nya arbetsuppgifterna gick så bra fick Samra chansen att ta ansvar för ett nytt affärsområde. Sedan dess har hon hunnit vara på flera olika avdelningar med ansvar för allt från containrar och lastväxlare till transport och ersättningsmaterial.

"Jag gillar verkligen att lära mig nya saker och tar mig gärna an nya uppgifter. Alla mina olika arbetsuppgifter har varit ett sätt för mig att växa och lära känna företaget. Det är den bästa utbildning jag kunnat få.

Samra vid datorn

Idag är hon uthyrningsansvarig för Ohlssons dotterbolag Exellent samt involverad i Ohlssons arbete inom recycling och trading. Tjänsten passar henne perfekt eftersom hon får användning av allt hon lärt sig under sina år på Ohlssons.

"När jag började på Ohlssons var vi omkring 70 anställda. Idag är vi mer än 500 och jag känner att jag har fått växa tillsammans med företaget.

Peter Johansson, kranbilschaufför

Peter Johansson

Peter kastade studentmössan i luften och Ohlssons fångade den. Kort efter att han tagit examen från fordonsgymnasiet satte sig Peter i en liftdumper och började köra för Ohlssons. När han hade kört dumpern ett tag kände han att han var redo för en ny utmaning. Han frågade sin chef om det fanns några andra möjligheter inom företaget, och det visade sig att det fanns en lastväxlare som han kunde få köra. Så började Peters karriärväg på Ohlssons. 12 år och många fordon senare kör han kranbil och trivs som fisken i vattnet.

Peter kör tång

Vad är det bästa med att jobba på Ohlssons då? "Ingen dag är den andra lik" säger Peter och förklarar att det är de dagliga utmaningarna som gör jobbet extra roligt. Det krävs både problemlösning och en positiv attityd för att hjälpa kunden med allt från lyft av tunga föremål till finare anläggningsjobb. Eller som på bilden ovan - där han fått i uppdrag att ta upp tång från Landskrona hamn.

"När du går till jobbet och kan alla arbetsuppgifter helt utantill, då är det dags att ta sig an en ny utmaning. Det kan handla om något så enkelt som att lägga till en arbetsuppgift till dina nuvarande uppgifter, eller så kollar man om det finns andra karriärvägar inom bolaget."

Vill du bli kollega med Samra och Peter? HÄR hittar du våra lediga positioner just nu.

 

Vårruset

Sammanhållningen på företaget är viktig för arbetsmiljön. Det ska vara kul att gå till jobbet och man ska trivas med sina kollegor! Ohlssons Töser springer varje år Vårruset. Som deltagare i Vårruset är man viktig - inte bara för att man gör loppet trevligare, utan för att man bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangörsklubbarna. IS Göta och IFK Helsingborg har båda omfattande verksamhet för ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och motionärer. En stor del av överskottet går till klubbarnas barn- och ungdomsverksamhet.